Szolgáltatások

Fordítás

Hosszabb és rövidebb szövegek fordítását egyaránt vállalom, elsődleges profilom az angolról magyarra, illetve magyarról angolra történő fordítás. Munkám során fontosnak tartom a formai és tartalmi jellemzők megtartását is, amennyire a nyelvi sajátosságok engedik. Egyéb ismert nyelvek: német, latin, ógörög.

Díjszabás: 1,7 Forint/leütés.
Szaknyelvi szöveg esetén egyedi árajánlatkérés szükséges.

Lektorálás

Filológusként különösen ügyelek arra, hogy a szövegek, amelyekkel foglalkozom, igényesen legyenek megformálva. Úgy gondolom, hogy magánemberek és cégek számára egyaránt fontos, hogy mondanivalójuk pontosan és hibamentesen kerüljön megjelenítésre. Az igényeknek megfelelő szinten (mondatszerkesztés, tartalmi kritika vagy csupán központozás) javítok a rám bízott szövegeken.

Díjszabás: 1 Forint/leütés.
Szaknyelvi szöveg esetén egyedi árajánlatkérés szükséges.

Informatikai oktatás

2014 óta foglalkozom informatikai oktatással. Először családon belül szereztem tapasztalatot, majd könyvtári órák keretében vezettem csoportokat; kezdő szintről indulva az e-mail küldésig jutottunk el. Csoportos foglalkozások mellett egyéni, személyre szabott tanácsadást is vállalok, haladóbb szinten ezt tartom célravezetőbbnek is. A szaknyelv túlzott használata nélkül, a mindennapi problémákra fókuszálva adok segítséget a hatékony, magabiztos számítógép-használathoz.

Díjszabás:
Pécs belvárosában: 1000 Forint/óra
Pécs belvárosán kívül: útiköltség + 1000 Forint/óra