A nagy ’19-es kísérlet

Régóta érlelődik a gondolat. Minden üres és/vagy túltelített másodpercben (amikor annyi mindent kéne egyszerre csinálni, hogy inkább semmit nem csinálok) magához vonzza a figyelmem a közösségi média; hátha posztoltak valami érdekeset, hátha van egy új esemény (amire úgyse megyek el, mert túl fáradt leszek). Átpörgetek az ételfotókon, a szép idézeteken, a talált állatokon, át a családi fotókon. Pörgetek. Az sem tántorít el, ha egy-két óráig nem elérhető a rendszer, mert összeomlott valami frissítés során. Cikkek sorjáznak az adatszivárgásokról, évekkel ezelőtti üzenetek töltődnek be újként, hiába nyitok meg egy értesítést, több frissítés után is felvillan, nyomkodom, kényszeresen próbálom eltüntetni, hiszen rend a lelke mindennek, nem maradhat olvasatlan… A végső döfés az, hogy 9 év regisztrált tagság után üdvözöl a felület, és azt javasolja, első lépésként keressem meg a barátaimat (csak 755 van éppen). Nem fogom nevesíteni, melyik oldalról van szó. De tűrjük, mert nincs alternatíva…
Na várjunk egy picit. Biztos?

Próba indul!

2019. 04. 15-én kezdem meg a folyamatot, ami során a munkaügyeket meghagyom az eredeti felületen, az egyéb csevegéseket viszont más platformra telepítem.
Az előfeltevések szerint ez nem jelent majd gondot, hiszen e két tevékenységcsoporton kívül nincs nagyon más aktivitásom.

A tesztalany a Google Hangouts lett.

Reakciók:

“ne már, az tökre nem trendi
akkor legalább whatsappon told

Persze, lehetett volna WhatsApp, Viber, Snapchat, akár Insta…

Véleményem:
“mindegyikben van annyi gomb, amivel eltelik az a kis idő” (Kispál és a borz)

Célok:

  • rövid átmeneti idő után a csevegéseket áthelyezni az új felületre
  • az eredeti platformot csak munkaidőben, munkára használni
  • az új felület adottságait kihasználva (Nincs_Hírfolyam!) tudatosan csökkenteni a kényszeres görgetést
  • megfigyelni a saját reakcióimat a változásra
  • megfigyelni mások reakcióit a változásra.
Theme: Overlay by Kaira
Pécs